Treceți la conținutul principal

INEDIT

Orasul cu dracul din namol


La vest de Birmingham, exista un orasel care se numeste Dytram si care are aproximativ 5000 de locuitori. Inainte de a intra in breasla paranormalului, orasul era faimos pentru namolul sau terapeutic. Acum insa este cunoscut pentru altceva.
Primul semn de stranietate a fost dat in luna iunie 1991, cand a fost descoperit un nou zacamant de namol. Mai intunecate si mai urat mirositoare, noile namoluri au atras de trei ori mai multi bolnavi. Medicii ajunsesera la concluzia ca sunt teribil de eficiente prin concentratia mare de sulf. La o saptamana dupa avantul primului bolnav in namol, a aparut groaza – toti cei care facusera baie in materia neagra au avut crize de nebunie, anuntand cu grai nepamantesc sfarsitul lumii si inregimentarea in escadroanele diavolului, alaturi de alte simptome specifice sindromului de posedare.
Prima oara s-a crezut ca totul nu este decat o pala de istericale data de ceturile muntilor Grampiani. Mai apoi s-a concluzionat ca toti cei 14 decedati in conditii groaznice sufereau de aceeasi boala misterioasa.
Alti 4 oameni s-au tratat cu namolul cel mult prea negru si au murit din aceleasi cauze stranii. Era clar ca un rol important il juca noroiul misterios. Sub ochii medicilor si ai psihologilor, un voluntar s-a cufundat in namol si s-a lasat pus sub observatie. “Femeia, pentru ca de o femeie a fost vorba, se numea Elise Hutt, 28 de ani, si era manechin la o casa de moda din Edinburgh. A crezut ca totul nu va face decat sa ii sporeasca faima.” Era gata sa semneze un contract cu o revista. Prima poza a facut-o pentru un ziar local, dupa care a venit sfarsitul, cu aceleasi acorduri finale ca si predecesorii ei intru namol, Elise a murit in conditii ciudate.
Oamenii erau convinsi ca dracul pornise sa cucereasca lumea prin noroi. “Nici chip de om n-a mai ramas in orasel. Doar concluzia unui grup de cercetatori a cazut, implacabila, peste zece zile: “un soi se substante malefice tin omogen un namol acid si negru. Ceva forfotitor, urat mirositor si alunecos intra prin piele si aduce moartea atacand sistemul periferic si cel nervos. Nu e un microb sau un virus.”
Totusi, mortile teribile puteau fi cauzate de o noua vietate, nedescoperita inca de cercetatori, care are un sistem de aparare straniu. Poate o fiinta ciudata care traieste in acel mediu intunecat si care odata intrata in piele ataca sistemul nervos. Nu exista inca un raspuns clar cu privire la acest caz interesant, relatat si de T. Tandin in cartea sa Paranormalul in criminalistica – vol. II si cercetat de specialisti si pasionati. Poate in viitor vor exista mai multe raspunsuri.
Pe Curand!
In functie de numarul de comentarii si de laicuri voi mai posta astfel de materiale

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…