Treceți la conținutul principal

Tepele lui Basescu date romanilor

În campania pentru alegerile prezidenţiale, din toamna anului 2004, candidatul Alianţei D.A.(Dreptate şi Adevăr) a promis alegătorilor că dacă vor avea încredere în Traian Băsescu şi îl vor vota pentru a fi ales Preşedinte al României vor avea şansa toţi românii să vadă o mulţime de ţepe în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în faţa clădirii Guvernului. După intervenţia Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, preşedintele desemnat Traian Băsescu a onorat parţial promisiunea făcută cu privire la ţepe. Nu le-a amplasat în Piaţa Victoriei, probabil din lipsă de spaţiu, ci le-a dat românilor şi României ca să-l ţină minte.
Dintre numeroasele ţepe marca Băsescu, din mandatul prezidenţial 2004-2009, pot fi exemplificate următoarele:
I. ŢEPE DATE ROMÂNILOR
1.Le-a promis alegătorilor că vor trăi bine. După cinci ani de dezastru, haos, anarhie, şi corupţie, peste 20 milioane de români trăiesc mai rău, nivelul lor de trai a scăzut, iar în următorii 10 ani vor avea parte de o mulţime de curbe de sacrificiu.
Preşedintele Băsescu le-a dat o ţeapă la peste 21 milioane români.
2.I-a asigurat pe dascăli că vor avea salarii majorate prin legea pe care a promulgat-o, care a fost votată în unanimitate în Parlament. Aplicarea legii însă a fost suspendată, iar la Congresul dascălilor, Preşedintele Băsescu i-a înştiinţat că nu are rost nici măcar să viseze la creşteri salariale.
Preşedintele Băsescu i-a tras în ţeapă pe dascăli şi familiile lor.
3.I-a asigurat pe medici că vor avea salarii mai mari. În realitate, medicii şi asistentele medicale au salarii de mizerie, fiind nevoiţi să plece zeci de mii în străinătate pentru o retribuţie decentă.
După ce i-a tras în ţeapă pe medicii români, Preşedintele României s-a dus să se opereze în Austria – în aparenţă pe banii dăruiţi de fiicele sale, multimiliardare din surse netransparente.
4.Una dintre puterile statului, cea judecătorească, a luat ţeapă de la Preşedintele Băsescu. Judecătorii, procurorii şi grefierii au recurs şi vor apela la diferite forme de protest pentru că Preşedintele Băsescu nu le asigură plata drepturilor salariale cuvenite prin lege şi confirmate prin hotărâri judecătoreşti irevocabile. Magistraţii ameninţă cu boicotarea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009.
5.O altă putere a statului, cea legislativă, Parlamentul, a luat ţeapă de la Preşedintele Băsescu, prin transformarea sa într-o Mare Adunare Naţională, o anexă a guvernului care îi oferă la pachet o mulţime de legi pe care nu le dezbate şi nici nu le aprobă. Majoritatea parlamentară de 74% a P.D.-L şi P.S.D. a trimis Parlamentul în vacanţă cu salar.
6.Cea de-a treia putere în stat, Executivul a luat mai multe ţepe de la Preşedintele Băsescu care a recurs la soluţii imorale pentru formarea Guvernului Tăriceanu şi Guvernului Boc. După ce a format, tutelat şi condus Guvernele Tăriceanu şi Guvernul Boc, Preşedintele Băsescu pasează responsabilităţile numai asupra acestora.
7.Nu i-a iertat de ţepe pe funcţionarii publici la care le-a dat – şi le va le va mai aplica încă trei luni – multe ţepe prin tăierea sporurilor salariale, disponibilizări şi concedii fără plată. 8.Au luat ţeapa Băsescu şi militarii români, prin neplata unor sporuri salariale şi prin achiziţionarea de tehnică militară învechită sau neperformantă.
S-a pregătit şi ţeapa Băsescu II (prin fratele Mircea Băsescu), dejucată de presă.
9.Au avut parte de ţeapa Băsescu şi poliţiştii prin neplata drepturilor salariale legal cuvenite. Pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, poliţiştii şi angajaţii din penitenciare au fost nevoiţi să recurgă la adunări şi marşuri de protest. Poliţiile comunitare din multe municipii reşedinţă de judeţ riscă să fie desfiinţate din lipsă de fonduri.
10.De ţeapa Băsescu au avut parte şi cercetătorii ştiinţifici prin desfiinţarea institutelor de cercetare ştiinţifică şi transformarea angajaţilor din cercetători în cerşetori.
11.Ţăranii şi fermierii au luat ţeapa Băsescu în domeniul subvenţiilor, preţului la motorină, la îngrăşămite chimice, la lucrările agricole, precum şi în ceea ce priveşte irigaţiile şi valorificarea produselor agricole.
12.Pensionarii au beneficiat de mai multe ţepe Băsescu în ceea ce priveşte: majorarea pensiilor; pensiile pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă; biletele de trimitere la tratament şi odihnă.
13.Ţeapa Băsescu o iau toţi contribuabili pentru care, în perioada 2004-2009, s-au majorat impozitele şi taxele locale, iar de la începutul anului 2010 acestea vor fi majorate cu încă 20%.
14.Prin introducerea impozitului forfetar au luat ţeapa Băsescu toate I.M.M.-urile. Peste 150.000 de I.M.M.-uri au falimentat sau şi-au suspendat activitate, contribuind la creşterea substanţială a şomajului.
15.Ţeapa Băsescu au luat-o şi cetăţenii români, din ţară şi străinătate, care s-au prezentat la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare din anii 2008 şi 2009 care au fost fraudate.
16.Au luat ţeapa Băsescu şi cei aproape 1 milion de şomeri din domeniul privat şi de stat înregistraţi în acest an.
17.De ţeapa Băsescu, precedată de ţepele foştilor preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, au avut parte peste 4 milioane de români care au rămas fără locuri de muncă în România şi au fost nevoiţi să plece în străinătate ca să muncească sau să cerşească.
18.Au „beneficiat” de ţeapa Băsescu şi sutele de mii de tineri cărora le-a promis case şi locuri de muncă.
19.Au luat ţeapa Băsescu numeroase firme româneşti care au fost excluse de la participarea la licitaţii în favoarea unor firme străine, purtătoare de comisioane.
20.Ţeapa Băsescu au luat-o sutele de mii de conducători auto şi milioanele de pasageri care au fost minţiţi că vor beneficia de sute de km de autostrăzi şi de multe mii de km de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale modernizate.
21.Toţi consumatorii casnici de gaze naturale şi de curent electric au luat ţeapa Băsescu prin facturarea consumului la cele mai mari preţuri comparativ cu clientela politică a P.D.-L, P.S.D., P.N.L., P.C. şi U.D.M.R.
22.S-au „bucurat” de ţeapa Băsescu toţi cumpărătorii de autoturisme prin taxa instituită pentru prima înmatriculare.
23.Părinţii cu copii minori au luat şi ei ţeapa Băsescu atunci când au crezut în majorarea substanţială a alocaţiilor pentru copii.
24.Toţi bugetarii au luat ţeapa Băsescu prin Legea salarizării unice care prevede îngheţarea salariilor mari, dispariţia multor sporuri salariale şi, sigur după anul 2015, salarii mai mari.
Până atunci, cu certitudine, veniturile lunare ale angajaţilor vor scădea substanţial.
25.O altă ţeapă Băsescu le-a fost aplicată românilor din ţară care sunt singurii din Europa „trataţi” şi alimentaţi cu aditivi alimentari cancerigeni introduşi în pâine şi produse de panificaţie, carne şi preparate din carne, dulciuri, băuturi răcoritoare şi alcoolice.
26.Preşedintele Băsescu a dat o nouă ţeapă la toţi cetăţenii români care au probleme de sănătate. De la 1 septembrie 2009 s-a introdus „taxa Băsescu” pentru aproape toţi bolnavii. Cei care nu au posibilitatea să plătească acest nou bir nu au acces la serviciile medicale şi vor muri cu zile, blestemând pe cine trebuie.
27.Cu toate că România deţine cel mai mare număr de exploataţii agricole din Uniunea Europeană, acestea sunt de subzistenţă şi ţara noastră a ajuns, în timpul mandatului Preşedintelui Băsescu, să importe peste 70% din necesarul de alimente, luând o ţeapă toţi românii.
28.O altă ţeapă Băsescu s-a înregistrat în agricultură, unde suprafaţa irigată s-a redus cu circa 3 milioane ha în mandatul său. Abia acum, o comisie parlamentară cercetează acest domeniu.
29.Românii, în special cei care rezistă eroic în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, au avut parte de promisiuni şi asigurări din partea Preşedintelui Băsescu în legătură cu acţiunile antiromâneşti şi antieuropene ale U.D.M.R.-ului, Ungariei şi iredentismului maghiar. În fapt, la adunarea aleşilor locali ai U.D.M.R. din cele trei judeţe româneşti, desfăşurată în ziua de 5 septembrie a.c. la Odorheiul Secuiesc, s-a adoptat imnul, drapelul şi stema aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Românii au rămas cu o nouă ţeapă. În Slovacia, preşedintele, guvernul şi parlamentul le-au tras o ţeapă iredentiştilor unguri: singura limbă oficială este cea slovacă, iar limba ungurească poate fi folosită numai acasă şi la biserică.
30.Au luat ţeapa Băsescu peste 21 milioane de salariaţi şi de pensionari care află de la televizor, de la radio sau din ziare despre câteva zeci de mii de cetăţeni care pe baza legilor promulgate de Preşedintele României beneficiază, inclusiv în plină criză, de salarii şi pensii de 30.000-45.000 lei/lună. Preşedintele Băsescu a patronat, timp de 5 ani, nedreptăţile din domeniul salarizării şi pensiilor pe care doar criza mondială le-a făcut publice. La final de mandat, Preşedintele Băsescu şi Guvernul P.D.-L şi P.S.D. se pregătesc să lase moştenire o lege strâmbă în domeniul salarizării bugetarilor care nemulţumeşte pe toată lumea, cu excepţia angajaţilor Băncii Naţionale Române, unde guvernatorul îşi menţine indemnizaţia de 100.000 lei/lună şi şoferul său are un câştig pe lună mai mare decât cel al Preşedintelui României. În loc să se solidarizeze cu românii în timpul crizei, Preşedintele României şi Guvernul Boc au generat dezbinare şi nemulţumire în rândul cetăţenilor prin Legea unică a salarizării bugetarilor şi prin Legea educaţiei, aplicând principiul comunist:”dezbină şi stăpâneşte”.
31.În timpul mandatului Preşedintelui Băsescu s-a ajuns ca în această toamnă, în România ţară colonială, peste 3 milioane de cetăţeni foarte săraci să beneficieze de mila Uniunii Europene care le oferă pungi cu 15 kg de făină şi 4 kg zahăr. Pe pungă, se pare, va fi imprimată „ţeapa Băsescu” şi siglele P.D.-L şi P.S.D.
32.Au luat ţeapa Băsescu pensionarii cu pensii mici şi foarte mici, cu mult sub nivelul coşului minim lunar, care abia supravieţuiesc, dar care nu uită urarea prezidenţială „ Să trăiţi bine!”
33.De ţeapa Băsescu au avut parte românii din ţară şi străinătate cărora Preşedintele României le-a promis că demisionează la 5 minute după votul Parlamentului, dar apoi s-a răzgândit.
34.Toţi cetăţenii României, inclusiv Traian Băsescu, au avut parte de aceiaşi ţeapă prezidenţială. Preşedintele Ţării a declarat la Paris că i-a dezamăgit pe toţi românii timp de 5 ani şi ca urmare s-a gândit să devină independent … de toţi şi de toate.
35.Contribuabilii români au fost traşi în ţeapa Băsescu în legătură cu împrumutul, pe care l-a negociat, de 20 miliarde euro de la F.M.I. şi alte bănci, care să servească drept „centură de siguranţă” şi pentru investiţii în infrastructură. În realitate, împrumutul este folosit pentru plata salariilor şi pensiilor, precum şi pentru rambursarea uriaşei datorii externe.
36.În condiţiile crizei mondiale, agenţii economici au întâmpinat dificultăţi enorme, luând ţeapa Băsescu în domeniul creditării, care a fost blocată prin dobânzile uriaşe şi noile restricţii în acordarea creditelor.
37.Au luat ţeapa Băsescu participanţii la adunările electorale şi la băile de mulţime unde Preşedintele României le-a urat „Să trăiţi bine!”, fără să precizeze unde, când şi cum.
38. Preşedintele României a fost informat despre declanşarea crizei mondiale încă din lunile august-septembrie 2007, dar a tăinuit pentru Poporul Român şi pentru Parlament această realitate în tot cursul anului 2008, inclusiv în timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale şi parlamentare. În loc să informeze cetăţenii asupra crizei mondiale, a consecinţelor sale şi să ceară Guvernului Tăriceanu şi Parlamentului să pregătească programe anti-criză, Preşedintele Băsescu s-a preocupat de subiecte minore, paralele cu criza, lăsând Executivul să pregătească un proiect de lege fantezist privind bugetul de stat pe anul 2009. În acest an de criză, Preşedintele Băsescu şi Guvernul P.D.-L şi P.S.D. au dovedit că nu au soluţii şi niciun program anti-criză. În plină criză mondială şi naţională, peste 21 milioane de cetăţeni români au primit altă ţeapă Băsescu.
39. Cele 4 milioane de români nevoiţi să plece în străinătate au luat ţeapa Băsescu crezând că vor fi create locuri de muncă şi asigurate salarii bune spre a avea motive întemeiate să se întoarcă acasă.
40.Au văzut cum arată ţeapa prezidenţială dar nu pot citi ce scrie pe ea zecile de mii de copii şi tineri analfabeţi din ultimii 5 ani.
41.Conducătorii instituţiilor deconcentrate care au fost înlocuiţi ilegal din funcţie pe baza Parteneriatului pentru furat dintre P.D.-L şi P.S.D., creat de Preşedintele Băsescu, au „beneficiat” de celebra ţeapă.
42. Au fost traşi în ţeapa Băsescu bucureştenii care l-au ales primar general al Capitalei şi i-au asigurat majoritatea în Consiliul General, crezând că va îndeplini oferta electorală şi nu îi va părăsi, în timpul mandatului, aşa cum le-a promis.
43.Le-a promis românilor că va lupta împotriva corupţiei, dar în fapt cetăţenii României s-au ales cu ţeapa Băsescu şi în acest domeniu. În timpul mandatului Preşedintelui Băsescu s-a generalizat corupţia care a cuprins toate domeniile. Timp de 5 ani, mass-media centrală şi locală a prezentat zilnic numeroase cazuri de corupţie, fără ca Preşedintele Băsescu să acţioneze şi fără ca Parchetul şi D.N.A. să se autosesizeze. Niciunul dintre marii corupţi nu a ajuns să fie condamnat în cei 5 ani de mandat ai Preşedintelui Băsescu, dovedind astfel că în marile acte de corupţie o mână spală pe alta, indiferent de vremelnica lor culoare politică.
44.Adepţii democraţiei au constatat că în timpul mandatului Preşedintelui Băsescu şi mai ales în anul 2009 s-a alunecat spre dictatură. Supărat pe Parlament, care l-a suspendat din funcţia de Preşedinte al României, domnul Băsescu a trecut la conducerea ţării prin numeroase ordonanţe de urgenţă şi prin asumarea repetată a răspunderii Guvernului Boc pe pachete de legi extrem de importante. Legile nu mai sunt dezbătute în Parlament, ci sunt „fabricate” la comandă prezidenţială, pe picior, în stil pompieristic şi fără transparenţă. Prin această ţeapă Băsescu se aplică românilor politica faptului împlinit.
45.Au luat ţeapa Băsescu şi ceferiştii care au fost şi vor fi disponibilizaţi cu zecile de mii.
46.Din păcate, ţeapa Băsescu a ajuns şi la veteranii de război pentru care s-a stabilit o indemnizaţie de 92 lei/lună, la care se adaugă 5 lei/lună pentru fiecare lună din anul 1945, pentru participarea la al-II-lea război mondial.
Acelaşi Preşedinte al României a fost de acord ca, în perioada 2005-2008, cetăţeanul Radu Duda să primească 50.000 lei-70.000 lei/lună, ca reprezentant special al Guvernului României.
47.De ţeapa Băsescu au avut parte milioane de români şi mulţi proprietari de ferme avicole cărora le-au fost furate ziua păsările sănătoase, sub pretextul gripei aviare. Se ştie că în România nu a fost gripă aviară, ci un pretext pentru a jefui şi risipi banii publici. Cu ştiinţa Preşedintelui Băsescu, pentru a sprijini anumite firme, Guvernul Tăriceanu I a obligat toate consiliile locale din ţară să cheltuiască, fiecare, cel puţin 70 milioane lei (ROL) pentru a se aproviziona cu cele necesare pentru a „lupta” cu celebrul virus H5N1, care nu a ajuns niciodată în România. În timpul carantinei, sub pretextul gripei aviare, piaţa românească a fost aprovizionată cu mari cantităţi de carne de pasăre aduse, din S.U.A şi ţări din America de Sud, printr-o firmă din Agigea a domnului Mircea Băsescu, fratele Preşedintelui României.
48.Se căiesc că au luat ţeapa Băsescu multe milioane de români care l-au crezut pe Preşedinte că va acţiona şi realiza reforma promisă în Justiţie. Puterea judecătorească a fost nevoită să recurgă la diverse acţiuni de protest, iar încrederea populaţiei în Justiţie este tot mai scăzută. Cei care au „beneficiat” de ţeapă Băsescu în acest domeniu îşi amintesc de Alianţa D.A. (Dreptate şi Adevăr) dintre P.D.şi P.N.L. care l-a susţinut în alegerile prezidenţiale. După 5 ani, cei păgubiţi şi păcăliţi constată că în România domneşte nedreptatea şi adevărul umblă cu capul spart.
49.Ca urmare a privatizării Băncii Comerciale Române (B.C.R.), au luat ţeapa Băsescu toţi cetăţenii României care în următorii 10 ani, după privatizare, sunt obligaţi să plătească la ErsteBank din Austria suma de 3,75 miliarde euro dată pe B.C.R., din care Statul Român a încasat doar 2,25 miliarde euro, sumă care a primit destinaţii confidenţiale.
50.Cea mai mare ţeapă Băsescu a fost dată Poporului Român căruia îi lasă cea mai grea moştenire din istoria sa multimilenară, respectiv o datorie externă de peste 120 miliarde euro, adică peste 50.000 euro pe cap de locuitor, care trebuie achitată în următorii 10 ani. Preşedintele Băsescu şi Guvernele Tăriceanu şi Boc, respectiv P.D.-L, P.S.D., P.N.L., P.C. şi U.D.M.R., au înmormântat speranţa unui trai mai bun a Poporului Român, pentru următorii 10 ani.
51.Preşedintele Băsescu a condamnat comunismul, în ziua de 18 decembrie 2006, când a citit cu dificultate şi într-un vacarm de neuitat un raport al Comisiei Tismăneanu, fiul comunistului sovietic Tismeniţki . După ce a înfierat cu mânie proletară pe o parte a comuniştilor români, uitând crimele săvârşite de comuniştii sovietici, Preşedintele Băsescu a tăcut când pe listele de candidaţi ai P.D.L, P.S.D, P.N.L. şi U.D.M.R. la alegerile pentru Parlamentul European din 2007 şi 2009, precum şi atunci când pe listele de candidaţi ai aceloraşi formaţiuni politice la alegerile parlamentare în colegiile uninominale au apărut mulţi dintre foştii comunişti. După alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Preşedintele Băsescu a recurs la soluţia imorală şi i-a adus la guvernare pe foştii comunişti, U.T.C.-işti şi U.A.S.C.R-işti din P.D.-L şi P.S.D.
Preşedintele Băsescu le-a dat o ţeapă la toţi românii şi pe tema comuniştilor pe care i-a adunat la putere ca să poată fura legal în stil capitalist.
52.După modelul fostului preşedinte Ion Iliescu şi al premierului Adrian Năstase care la final de mandat, în noiembrie 2004, au dat o ţeapă Poporului Român prin aşa-zisa privatizare a PETROM, Preşedintele Băsescu, tot la final de mandat, pregăteşte împreună cu Guvernul Boc o ţeapă de peste 4,5 miliarde euro constând în înlocuirea vechilor avioane ruseşti MIG-21 cu alte sicrie zburătoare, cu bătrânele avioane americane F-16. În plină criză financiară şi economică globală şi internă, când guvernul se împrumută de la bănci pentru a putea plăti salariile şi pensiile, Preşedintele Băsescu, le-a pregătit românilor ţeapa F-16.
53.După ce i-a asigurat pe toţi românii, din ţară şi străinătate, că va fi un preşedinte-jucător, Preşedintele Băsescu, se pare că a obosit şi a devenit un preşedinte-constatator şi, din luna septembrie a.c., un preşedinte cu dizabilităţi, respectiv nu a auzit, nu a văzut şi nici nu vorbeşte în legătură cu acţiunile antiromâneşti şi antieuropene de la Miercurea-Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din 4 şi 5 septembrie a.c., organizate de către U.D.M.R. şi alte organizaţii ilegale. Cei peste 800 de aleşi locali ai U.D.M.R. au adoptat o proclamaţie şi un memorandum pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, iar cei peste 400 de membrii ai C.N.S. şi C.N.M.T. au adoptat imnul, stema şi drapelul Ungariei mici, formată din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Preşedintele României nu a avut nici o reacţie, deşi ştie că în ţara noastră nu există între minorităţile naţionale cea a secuilor şi nici între limbile locale şi regionale nu există limba secuiască.
Toate partidele politice româneşti au avut reacţii la aceste noi acţiuni extrem de periculoase ale iredentismului maghiar. Numai Preşedintele Băsescu nu aude, nu vede, nu vorbeşte şi nu decide în legătură cu încălcarea repetată a Constituţiei şi Legii siguranţei naţionale de către U.D.M.R. şi europarlamentarul Tökes Ladislau.
Românii, mai ales cei din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, constată că au fost înşelaţi în aşteptările lor de către Preşedintele României şi au luat o altă ţeapă Băsescu pe tema insulei viperelor ungureşti, care au ieşit la drumul mare.
54.Preşedintele Băsescu a promulgat Legea nr.278/2006 prin care, din iniţiativa Guvernului Tăriceanu I şi în special a ministrului de Interne, Vasile Blaga (P.D.), s-au adus modificări Codului penal, acceptate de Preşedintele Băsescu şi astfel s-a dat undă verde pentru aceste referendumuri locale pentru autonomia teritorială, stabilindu-se că sunt ilegale numai dacă în timpul lor au loc acte de violenţă. U.D.M.R.-iştii au desfăşurat referendumurile locale pentru autonomia teritorială fără violenţe şi, ca urmare, la plângerile penale pe care le-am făcut, Parchetul a dat N.U.P. (neînceperea urmăririi penale). Preşedintele Băsescu a declarat că referendumurile locale ale U.D.M.R. pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc încalcă prevederile Constituţiei şi atât, nu s-a adresat Procurorului General al României ştiind că prin Legea nr.278/2006 a eliminat cercetarea lor penală.
55.Preşedintele Băsescu, împreună cu premierul Boc, i-a asigurat pe angajaţii din sistemul bugetar că prin noua lege a salarizării nu vor pierde la salar. În realitate, salariile vor fi îngheţate, iar indemnizaţiile vor fi micşorate. Excepţie fac angajaţii Băncii Naţionale a României. Pe lună, veniturile la toţi bugetarii vor fi micşorate prin tăierea şi eliminarea sporurilor la salariu.
După ce i-a tras în ţeapă pe toţi bugetarii, Preşedintele Băsescu nu uită să le ureze, cu cinism:”Să trăiţi bine!”.
56.Au “beneficiat” de ţeapa Băsescu toţi bugetarii care au aflat de la Preşedintele României, în timpul verii, că urmează să se reducă locurile lor de muncă cu 20%. Distribuitorul de ţepe nu a precizat temeiul legal, dar nici de unde a luat acel procent şi pe ce se bazează. Guvernul Boc nu a reuşit să aplice indicaţia prezidenţială şi a trecut la bâlbâiala cu 10 zile nelucrate voluntar şi neplătite până la sfârşitul anului 2009.
57.Preşedintele Băsescu le-a promis românilor că, în mandatul său, va fi făcută reforma în Justiţie. La finalul mandatului prezidenţial s-a constatat că nu s-a realizat reforma Justiţiei, dimpotrivă. Din ultima decadă din luna august a.c. au început şi continuă acţiunile de protest – unice în Uniunea Europeană – ale judecătorilor, procurorilor şi grefierilor, ajungându-se la suspendarea şi amânarea zilnică a peste 90% dintre procese. Preşedintele Băsescu contemplă ţeapa dată Justiţiei şi aplică politica celor cinci Nu-uri, adică: Nu aude, Nu vede, Nu vorbeşte, Nu-l interesează şi Nu decide. El este independent.
58.Preşedintele Băsescu ştie, dar tace, în ceea ce priveşte risipirea banilor contribuabililor, în special din marile municipii, prin programul primarilor P.D., respectiv P.D.-L, de schimbare a bordurilor bune cu altele din import sau din marmură albă de la Simeria. ( ex. în centrul Municipiului Arad).
Ţeapa Băsescu luată de contribuabili este sigură.
59.Nu au scăpat de ţeapa Băsescu nici conducătorii auto şi mulţi pasageri care au fost implicaţi în numeroase accidente auto provocate de miile de şoferi, din multe judeţe, care au obţinut permisele de conducere în urma unor acte de corupţie, în care sunt cercetaţi sau arestaţi sute de poliţişti. Actele de corupţie pe tema permiselor de conducere auto nu sunt izolate, ci generalizate. Este de notorietate cazul primarului din sectorul 4, Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, care, la Piteşti, a primit toate gradele într-o singură zi , evident cu încălcarea legii. Preşedintele Băsescu ştie, dar nu acţionează împotriva ilegaliştilor.
60.Au luat ţeapa Băsescu şi parlamentarii care sunt monitorizaţi şi înregistraţi ilegal, inclusiv în clădirea Parlamentului României. Această ţeapă este unică în Uniunea Europeană.
61.Preşedintele Băsescu i-a tras o ţeapă şi României pe care a îndreptat-o într-o direcţie greşită. La această concluzie au ajuns peste 80% dintre români.
62.Au luat ţeapa Băsescu cele trei puteri din Statul Român: puterea legislativă, puterea executivă şi puterea judecătorească. Supărat pe Parlament, în special pe cei 322, care l-au suspendat din funcţia de Preşedinte al României, a căutat şi a reuşit să facă din forul legislativ o adunare de aprobat ordonanţele de urgenţă date de guvern şi, periodic, o Mare Adunare Naţională care adoptă la pachet multe grămezi de legi pe care Guvernul îşi asumă răspunderea.
Preşedintele Băsescu a recurs la soluţii imorale pentru formarea Guvernelor Tăriceanu şi Boc pe care le-a condus şi de ale căror rezultate este direct răspunzător. În timpul Guvernului Tăriceanu se spunea că economia românească duduie, iar în timpul Guvernului Boc aceiaşi economie bubuie, dar Preşedintele Băsescu nu percepe şi nu are soluţii anticriză.
Preşedintele Băsescu a promis reforma Justiţiei şi, în fapt, a ajuns în conflict deschis cu puterea judecătorească, adusă în pragul colapsului.
63.De ţeapa Băsescu au avut parte toţi românii care au crezut în promisiunile Alianţei D.A. – Dreptate şi Adevăr. În ultimii cinci ani Nedreptatea şi Neadevărul au stat cu preşedintele la masă.
64.Toţi contribuabili au luat ţeapa Băsescu. În loc de reducerea promisă a impozitelor şi taxelor, contribuabilii au avut parte de majorarea substanţială a impozitelor şi taxelor la bugetul de stat şi la bugetele locale.
65.Recentul Raport al Băncii Mondiale, în legătură cu afacerile din lume, confirmă prăbuşirea României, în toate clasamentele, în ultimii cinci ani. După ce a fost de mai multe ori ministru al Transporturilor şi apoi Preşedinte al României, domnul Băsescu a contribuit decisiv ca infrastructura din ţara noastră să fie mai proastă decât în Botswana. Mulţi români îşi amintesc de ţepele amplasate pe marginea drumurilor, panouri pe care scria „Aici sunt banii dumneavoastră!”.
Cu excepţia P.R.M., participanţii în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi candidaţii P.D.-L, P.S.D., P.N.L. şi U.D.M.R. la funcţia de Preşedinte al României ar trebui să aibă curajul şi să adopte un slogan electoral unic: „La noi sunt banii dumneavoastră! Datoria externă este a dumneavoastră!”. Sloganul poate fi înscris pe tricourile şi vestele electorale, pentru deşteptarea alegătorilor.
66.De ţeapa Băsescu nu a scăpat nici economia românească aflată într-o scădere continuă de la un trimestru la altul.
Institutul Naţional de Statistică publică periodic cifre alarmante, pentru aproape toţi românii, în privinţa scăderilor înregistrate în toate domeniile, cu excepţia şomajului şi a datoriei externe care cresc în fiecare zi. A scăzut foarte mult P.I.B.-ul, s-au prăbuşit investiţiile, s-au blocat liniile de creditare, se micşorează nivelul de trai. Trei cetăţeni români – Preşedintele Băsescu, Guvernatorul Isărescu şi Primul-ministru Boc – au însă o altă percepţie asupra realităţilor din România.
67.Preşedintele Băsescu a promis că va trage în ţeapă şi sistemul ticăloşit pe care l-a moştenit de la P.D.S.R. În realitate, ţeapa Băsescu au luat-o tot românii care au constatat că în ultimii 5 ani sistemul respectiv a devenit mai ticăloşit, prin „îmbogăţirea” lui cu noii membrii din partea P.D.-L, P.N.L. şi U.D.M.R.
68.După ce s-a încheiat suspendarea din funcţia de Preşedinte al României, domnul Băsescu s-a urcat pe un tomberon în Piaţa Universităţii şi le-a promis bucureştenilor că se va întâlni în această piaţă cu Poporul Român în ultima zi a fiecărui trimestru. Promisiunea a rămas înregistrată, iar ţeapa Băsescu dată Poporului Român continuă.
69.Ştiind că, în mai puţin de 90 de zile îşi încheie mandatul, Preşedintele Băsescu şi-a amintit că nu i-a tras în ţeapă pe revoluţionari şi pe urmaşii celor ucişi în decembrie 1989. La final de mandat şi în direct la televiziune, Preşedintele Băsescu i-a cerut Procurorului general al României să finalizeze urgent dosarele revoluţiei şi mineriadelor, indicând şi procurorul-pensionar care să fie reactivat pentru a tergiversa finalizarea lor, inclusiv prin citarea unor decedaţi pentru a da declaraţii.
70.De ţeapa Băsescu au avut parte toţi românii care cred în respectarea Constituţiei şi a legilor statului. Prezentăm câteva exemple: Legile privind majorarea salariilor pentru cadrele didactice şi a pensiilor, legi promulgate şi susţinute public de Preşedintele Băsescu, care nu au fost respectate şi aplicate de către Guvernul Boc. Legea privind drapelul naţional este încălcată în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, unde pe sediile Consiliilor judeţene şi primăriilor sunt arborate ilegal steagurile aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi drapelul Ungariei.
Preşedintele Băsescu ştie, le-a văzut, dar nu a acţionat pentru înlăturarea lor şi sancţionarea vinovaţilor.
Ţeapa Băsescu le-a fost aplicată românilor care au dat crezare asigurărilor prezidenţiale pe tema pretenţiilor şi acţiunilor U.D.M.R., respectiv că va exista atâta autonomie la Miercurea-Ciuc câtă există la Caracal. Preşedintele Băsescu ştie că la Caracal nu s-a cerut şi nici nu s-a proclamat autonomia teritorială şi nici limba maghiară ca limbă oficială. La Caracal nu a fost adoptat imnul, stema şi drapelul pentru un stat independent. Preşedintele României ştie ce s-a organizat şi hotărât în zilele de 4 şi 5 septembrie a.c. la Miercurea-Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, dar tace şi nu acţionează din cauza sponsorizării sale şi a P.D. ( P.D.-L) de către unguri (firme şi persoane fizice) şi în speranţa obţinerii unor voturi de la membrii U.D.M.R.
71.Mulţi români au crezut în promisiunile electorale ale candidatului Traian Băsescu privind un trai mai bun şi unitatea cetăţenilor României în timpul mandatului său.
În realitate, în perioada 2004-2009, de la Palatul Cotroceni a fost semănata vrajba între români şi tot acolo a fost clonată sămânţa de scandal care a permis regizarea filmului „Balamucul”, cu unic autor al scenariului şi regiei, cu acelaşi actor principal, ce poate candida la premiul Oscar, la categoria seriale inedite.
72. Preşedintele Băsescu a făcut din România o ţară vasală, F.M.I., după negocierile care le-a avut în anul 2009, ştirbindu-i suveranitatea naţională. Proiectele de legi ale Guvernului sunt date la avizare experţilor F.M.I. şi numai cu acordul lor pot fi înaintate spre aprobare Parlamentului, care nu are voie să le modifice. Activitatea Guvernului Boc şi a Parlamentului este coordonată de către experţii F.M.I., iar rezultatele vor fi suportate de Poporul Român şi nu de Fondul Monetar Internaţional.
73. În campania electorală din toamna anului 2004, candidatul Traian Băsescu i-a criticat pe liderii corupţi din P.D.S.R. şi baronii locali, dar după ce a fost ales Preşedinte al României a „uitat” de ei, nu a cerut Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să-i cerceteze penal, iar presa a aflat şi a comentat pe seama afacerilor clanului Băsescu, în care actorii principali sunt cei doi fraţi şi cele două fiice . Cetăţenii români au luat ţeapa Băsescu crezând în promisiunile făcute privind aflarea adevărului în legătură cu dezvăluirile din presă.
74.Au luat ţeapa Băsescu cei care l-au văzut şi au dat mâna cu Preşedintele României cu ocazia tradiţionalelor băi de mulţime pe care le-a făcut în numeroase localităţi şi cu orice prilej.
Preşedintele Băsescu a fost, i-a văzut pe cei adunaţi şi a plecat.
S-au cheltuit sume importante din banii contribuabililor pentru organizarea şi desfăşurarea băilor de mulţime, în ţară şi în străinătate, iar după plecarea lui, de regulă, nu s-a întâmplat nimic bun pentru comunitatea respectivă. Este o mare asemănare între ceaţă şi băile de mulţime ale Preşedintelui României.
75. După ce i-a asigurat pe români că în mandatul său va avea un statut special Republica Moldova, s-a ajuns la o „îngheţare” a relaţiilor României cu această ţară, iar pentru cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului s-au introdus vizele de călătorie. Ţeapa Băsescu dată cetăţenilor din România şi Republica Moldova este certă, dar şi umilitoare.
76. Până şi în politica externă a României este înregistrată ţeapa Băsescu. Celebra axă Bucureşti-Londra-Washington a fost abandonată sau ne-a abandonat, iar România şi Preşedintele Băsescu s-au izolat pe plan extern. Ţeapa Băsescu este sigură şi s-a luat act de ea în România, dar şi la Beijing, Moscova, Berlin, Paris, Roma, Vatican, Madrid, Viena, ş.a.
Cu siguranţă că aceste ţepe şi multe altele au determinat Masoneria din România să hotărască şi să declare public că a retras orice sprijin pentru Preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc, decizie fără precedent în ultimii 20 de ani. Urmează… schimbarea Preşedintelui României la apropiatele alegeri.
77.Până şi infrastructura rutieră şi beneficiarii ei au luat ţeapa Băsescu. În aproape 5 ani de mandat al Preşedintelui Băsescu, în România s-au realizat 6 km de autostradă. Ca urmare, ţara noastră se situează pe ultimul loc în Europa în acest domeniu.
78. În ultimii 5 ani, învăţământul superior a devenit o uriaşă fabrică de diplome şi, mai ales, de şomeri care au avut parte de ţeapa Băsescu şi de sloganul „Să trăiţi bine!”
79.La sfârşitul cincinalului Băsescu, Guvernul Boc nu poate asigura plata salariilor şi pensiilor decât prin împrumuturi de la bănci, în special de la F.M.I. Mandatul Preşedintelui României se încheie în decembrie 2009, dar ţeapa Băsescu în domeniul plăţii salariilor şi pensiilor va rămâne.
80.Cincinalul Băsescu lasă în urma lui un Popor Român trist, umilit, necăjit, sărăcit, cu o uriaşă datorie externă, dar cu puţine speranţe de mai bine şi cu o durată de viaţă a românilor într-o scădere alarmantă.
81.Pentru toţi pensionarii, Guvernul Boc pregăteşte o altă ţeapă Băsescu materializată în noua Lege a pensiilor, care va fi sănătoasă, dar dureroasă, după cum declară premierul, adică pe interesul tuturor – pensiile se vor micşora, din anul 2010.
82.Sistemul sanitar s-a ales şi el cu ţeapa Băsescu şi se pregăteşte să intre în colaps, în ultimul trimestru din anul 2009.
83.Cetăţenii români au avut parte de ţeapa Băsescu şi în ceea ce priveşte promisiunile şi asigurările date de Preşedintele României cu privire la cinstea şi corectitudinea miniştrilor. Preşedintele Băsescu, la propunerea premierilor Tăriceanu şi Boc, cu susţinerea P.D.-L, P.S.D., P.N.L., U.D.M.R. şi P.C., a numit în guvern mai mulţi miniştri care au ajuns apoi să fie demişi, ca urmare a actelor de corupţie pentru care sunt cercetaţi de D.N.A. sau Parchet.
84.Cei care l-au votat pe candidatul Alianţei D.A. la funcţia de Preşedinte al României şi alte milioane de români de bună-credinţă au crezut în promisiunile sale electorale şi în multele acţiuni începute în mandatul său. Au luat cu toţii ţeapa Băsescu, pentru că în 5 ani Preşedintele României nu a reuşit să le finalizeze, cu toate că a format Guvernele Tăriceanu şi Boc, care au avut o majoritate parlamentară confortabilă.
85.Cetăţenii României au luat ţeapa Băsescu atunci când au aflat de la preşedintele ţării că 20% dintre ei sunt homosexuali şi ulterior au constatat că în, Bucureşti, primarii generali din partea P.D. şi PD.-L. au aprobat manifestări publice ale homosexualilor români şi străini.
86.La final de mandat Preşedintele Băsescu le-a pregătit o nouă ţeapă cetăţenilor români,constând în legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare pentru a spori încasările la bugetul statului, sfidând Biserica Ortodoxă Română, respectiv propune încheierea unui pact naţional pentru susţinerea sexului comercial şi a consumului de droguri. Nu este exclus ca, în campania electorală a P.D.-L., Preşedintele Băsescu, premierul Boc şi ministrul Turismului, Elena Udrea, să taie panglica portocalie şi să inaugureze în mai multe reşedinţe de judeţ câte un local pentru practicarea prostituţei şi un magazin pentru droguri, care vor avea firma „B.T.”
II. ŢEPE INDIVIDUALE, MARCA BĂSESCU
1.THEODOR STOLOJAN a avut parte de două ţepe Băsescu. Prima ţeapă a luat-o cu anticipaţie, spre sfârşitul cursei pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2004, când actualul Preşedinte al României i-a plâns de milă şi i s-a adresat cu celebrul ”Dragă Stolo!”, înlăturându-l din cursă pe iepuraş, pentru motive păstrate la secret. A doua ţeapă Băsescu a luat-o domnul Stolojan în luna decembrie a anului 2008 , când a fost desemnat premier al României şi apoi, după câteva zile, a fost obligat să demisioneze din motive încă necunoscute.
2.CĂLIN CONSTANTIN ANTON POPESCU-TĂRICEANU, fost copreşedinte al Alianţei D.A.(Dreptate şi Adevăr), fost coechipier cu Theodor Stolojan şi Traian Băsescu în campania pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale din noiembrie 2008, a luat ţeapa Băsescu după ce a fost numit prim-ministru al României. Premierul Tăriceanu a fost asigurat de către Preşedintele României de tot sprijinul său în acţiunile pe care le întreprinde guvernul impus în urma soluţiei imorale:P.D.+P.N.L.+U.D.M.R.+P.C. După ce au părăsit Executivul reprezentanţii P.C. şi ai P.D., Guvernul Tăriceanu II (P.N.L.+U.D.M.R.) a fost „mitraliat” din toate poziţiile de către Preşedintele Băsescu,iar premierul a fost etichetat în fel şi chip, în stil marinăresc, de către Preşedintele României cu toate că economia „duduia”. Timp de aproape 3 ani, premierul Tăriceanu a fost „beneficiarul” multor ţepe Băsescu, a fost umilit şi trădat de către fostul său coechipier. În tot mandatul premierului Tăriceanu au avut loc „bătălii” între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, din care au pierdut cetăţenii României.
3.ADRIAN NĂSTASE, fostul prim-ministru şi preşedinte al P.D.S.R. a avut parte de mai multe ţepe Băsescu, respectiv de multe citaţii la D.N.A., de mai multe dosare şi dezbateri în Parlament, inclusiv de dosare penale sau politice. Timp de 5 ani, domnul Adrian Năstase a fost „infractorul de serviciu” şi în scurtele momente de acalmie pe scena politică era scos de la sertar şi obligat să se apere în faţa procurorilor sau a parlamentarilor de la P.D.-L. În mandatul Preşedintelui Băsescu în nici un dosar nu a fost condamnat Adrian Năstase, dar după ţepele Băsescu a fost compromis şi scos din cursa prezidenţială pentru alegerile din 22 noiembrie 2009.
4.MIRCEA GEOANĂ, preşedintele P.S.D. şi preşedintele Senatului României a luat mai multe ţepe Băsescu prin acceptarea soluţiei imorale vizând formarea Guvernului Boc din reprezentanţi ai P.D.-L şi P.S.D., precum şi prin procedura asumării răspunderii guvernului, din oră în oră, pe trei pachete de legi ale căror texte erau într-o continuă modificare. După respingerea moţiunii de cenzură a P.N.L.+U.D.M.R. şi după ce vor intra în vigoare cele trei legi, Mircea Geoană şi P.S.D. vor luat ţeapa Băsescu, adică vor fi daţi afară de la guvernare.
A luat ţeapa Băsescu candidatul P.S.D. la funcţia de Preşedinte al României, domnul Mircea Geoană, atunci când a înghiţit nada de a deveni vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, funcţie care a fost înfiinţată ilegal, printr-o ordonanţă de urgenţă declarată neconstituţională printr-o decizie a Curţii Constituţionale. Ţeapa Băsescu i-a fost dăruită cu generozitate domnului Mircea Geoană prin numeroase etichetări şi ridiculizări publice.
5. DINU PATRICIU a intrat în colimatorul Preşedintelui României şi s-a ales cu ţeapa Băsescu, fiind citat la D.N.A., reţinut, judecat noaptea, eliberat, dar acuzat de mai multe fapte penale. Cu toate că legislaţia română are instituită prezumţia de nevinovăţie, telejustiţia şi teleacuzaţiile s-au derulat multă vreme. La eliberarea din arest, domnul Dinu Patriciu i-a promis o ţeapă celui care a regizat privarea sa de libertate şi şifonarea imaginii publice.
6.TEODOR ATANASIU, a fost ministru al Apărării Naţionale şi tras în ţeapa Băsescu, adică eliberat din funcţie pentru o presupusă insultă sau calomnie. Ulterior demiterii sale, instanţele judecătoreşti l-au achitat, negăsindu-l vinovat, dar Preşedintele Băsescu nu l-a repus în funcţie, ci l-a răsplătit cu un post mult mai bine plătit, cel de preşedinte la A.V.A.S.( Agenţia pentru Valorificarea Activelor Statului ).
7.NORICA NICOLAI, fost senator P.N.L. şi vicepreşedinte al Senatului României, nu a fost ocolită de ţeapa Băsescu atunci când a fost propusă ca ministru de Interne. Se ştie că dânsa a fost o perioadă secretar de stat la acest minister. Preşedintele Băsescu s-a opus la propunerea făcută de P.N.L. susţinând că nu are încredere în mapa profesională a doamnei Nicolai, aleasă de români ca europarlamentar.
8. EMIL BOC s-a ales cu ţeapa Băsescu atunci când a fost numit prim-ministru al Românie, după refuzul domnului Theodor Stolojan care ştia ce-l aşteaptă în fruntea Guvernului P.D.-L.+P.S.D., condus de Traian Băsescu. Premierul Boc a recunoscut public că el reprezintă guvernul, iar în timpul crizei a dovedit că nu are soluţii bazate pe un program anti-criză.Preşedintele Băsescu şi-a amintit că a fost reconfirmat comandant de navă şi a trecut la conducerea României prin ordonanţe de urgenţă şi asumarea răspunderii pe pachete de legi care nu reprezintă voinţa poporului.Pentru a fi compromis şi etichetat, Guvernul Boc a fost obligat de şeful său să muncească în zadar şi în locul Parlamentului la: Legea educaţiei, Legea salarizării unice(cu numeroase excepţii) şi Legea restructurării agenţiilor guvernamentale. În cele trei domenii s-a introdus şi domneşte harababura. În loc să acţioneze împotriva crizei şi să administreze România, Guvernul Boc timp de 9 luni a legiferat, iar Parlamentul a şomat.Totuşi premierul Boc a declarat că Guvernul va permite Parlamentului să aducă în anii viitori unele amendamente la pachetele de legi „fabricate” de Executiv la comanda Palatului Cotroceni. Câtă sfidare şi impertinenţă faţă de aleşii uninominali în Parlament!
9. GEORGE BECALI n-a crezut că va „beneficia” de ţeapa Băsescu după ce, asemănându-se cu Preşedintele Băsescu, a ajuns să petreacă nopţile împreună, la şpriţuri televizate. Preşedintele P.N.G.-C.D. şi patronul echipei Steaua, cel mai bogat dintre români, a fost săltat de acasă de mascaţi, arestat şi obligat să ţină Postul Sf. Paşti în închisoare, să fie cercetat şi judecat ziua şi noaptea, cu transmisii în direct la televiziune. Fără mâna întinsă a preşedintelui Vadim şi a P.R.M. probabil că şi azi domnul Becali era lipsit de libertate şi nu ajungea europarlamentar.
10. ŞEFII SERVICIILOR SECRETE (S.R.I., S.I.E. şi din Ministerul de Interne) au luat ţeapa Băsescu, au fost demişi la cerere după ce „profesorul” l-a ajutat pe Omar Hayssam să devină invizibil şi să dispară din România.
Ţepele Băsescu nu le-au ocolit pe unele doamne din P.D. şi P.D.-L.
Fiind aşa de multe ţepe date Poporului Român şi României, românilor din ţară şi străinătate, Preşedintele Băsescu le-a uitat deliberat în mesajul prezentat în Parlament în 15 septembrie a.c., referindu-se atunci doar la cele 12 „succesuri” dintre care majoritatea aparţin Legislativului şi Guvernelor Tăriceanu şi Boc.
Traian Băsescu se opune schimbării la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009 şi pregăteşte pentru alegători un nou slogan electoral „Puşca şi cureaua lată,vă mai păcălesc o dată!”
După atâtea ţepe, de toate felurile, la finalul cincinalului Băsescu încrederea cetăţenilor în Preşedintele României scade în fiecare zi, iar huiduielile se înmulţesc. Ţepele date şi prăpastia dintre promisiunile electorale din 2004 şi „succesurile” foarte puţine din timpul mandatului de Preşedinte al României, la care se adaugă efectele crizei şi catastrofala prestaţie a Guvernului Boc, îl determină pe domnul Traian Băsescu să anunţe că nu are argumente pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009, într-o ţară despre care spunea că este muribundă.
Timp de 5 ani, Preşedintele Băsescu a acordat importanţă verbelor a constata şi a dezbina, ignorând verbul a face.
După 5 ani de mandat, cu ocazia bilanţului, Preşedintele Băsescu nu a putut prezenta în Parlament nici măcar 5 fapte bune pe care le-a iniţiat şi realizat în folosul cetăţenilor români. Mai are timp ca să ceară public scuze şi iertare Poporului Român pe care l-a dezamăgit şi înrobit. Au mai rămas 73 de zile până la schimbarea Preşedintelui României. Mult a fost, puţin a rămas! Adio cincinalului de scandaluri şi balamuc!
 VA IUBESC PE TOTI SA FITI IUBITI.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…