Treceți la conținutul principal

Teapa marca FEG

•Conform aprecierilor facute de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, in urma contractelor incheiate cu FEG, Grupul Scolar Constantin Brancusi a fost prejudiciat, in total, cu suma de 236,1 milioane lei

Fundatia FEG a tepuit o scoala de stat cu aproape 237 milioane lei. O inspectie scolara realizata de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean a scos la suprafata un contact dubios de subinchiriere realizat de catre Fundatia Ecologica Green (FEG), unitate de invatamant particular pastorita de consilierul judetean Cristian Stanciu, fiul deputatului Anghel Stanciu. Pentru a da cat mai multe avantaje cursantilor FEG, conducerea acestei unitati a incheiat un contract, avantajos doar de o parte, de subinchiriere a unor spatii de cazare apartinand Grupului Scolar Constantin Brancusi.
Practic, raportul ISJ a scos la suprafata ca in luna octombrie 2002 unitatea scolara a incheiat un contract de inchiriere cu Fundatia Ecologica, contract nr. 1639/8.10.2002, conform caruia inchiriaza Fundatiei suprafata de 400 metri patrati compusa din 10 camere de locuit, un grup sanitar si holul de acces la etajul II din caminul nr. 1, contract valabil pentru perioada 1 octombrie 2002 - 1 octombrie 2003, cu o chirie lunara de 30 dolari pe camera. Pentru toata perioada, unitatea nu a incasat chiria de la FEG, ci a procedat la compensarea sumei de incasat cu valoarea unor facturi emise de chirias pentru executarea unor lucrari. Numai ca facturile emise de catre FEG pentru executarea unor lucrari de reparatii in camin, in spatiul inchiriat, nu au nici o baza legala, nu sunt insotite de situatii de lucrari insusite de catre Grupul Scolar Constantin Brancusi. Nu exista nici un act juridic care sa reglementeze executarea respectivelor lucrari sau vreun document din care sa rezulte ca aceste lucrari sunt necesare unitatilor scolare si ca unitatea scolara ar fi solicitat executarea acestor lucrari. Valoarea totala a chiriei neincasate este de aproximativ o suta de milioane lei. Mai departe, in luna octombrie 2003, grupul scolar inchiriaza acelasi spatiu, in aceleasi conditii, cu denumirea de contract de colaborare, desi clauzele si obiectul contractului sunt identice cu cele din contractul anterior. Si acest contract se deruleaza nelegal, Fundatia FEG a intocmit fara nici o baza legala facturi pentru executarea unor lucrari in spatiul inchiriat. Valoarea chiriei neincasate este tot de aproximativ o suta de milioane lei. Un contract de acest gen a mai existat si in 2005, dar nici de acesta data FEG nu a achitat chiria aferenta, iar valoarea pagubelor pe desfasurarea celui de al treilea contrat a ajuns la aproape 40 milioane lei. Conform aprecierilor facute de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, in urma contractelor incheiate cu FEG unitatea scolara a fost prejudiciata, in total, cu suma de 236,1 milioane lei.

Elevi dezavantajati

Fundatia FEG a mai beneficiat si de avantajele camerelor proaspat renovate. Practic, dupa ce in camin au fost facute lucrari de reparatii, elevii au fost mutati de la acel etaj, unde sau mutat cei de la FEG. Dupa finalizarea lucrarilor de reparatii curente la etajul II din camin, camerele unde au locuit elevii pana la data inceperii lucrarilor au fost luate de FEG, desi conform contractului acesta avea inchiriate camerele de la etajul III. Astfel, elevii scolii au fost nevoiti sa locuiasca in spatii neigienizate, iar persoanele cazate de FEG locuiesc in spatii proaspat renovate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…