Treceți la conținutul principal

Teapa marca FEG

•Conform aprecierilor facute de catre reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, in urma contractelor incheiate cu FEG, Grupul Scolar Constantin Brancusi a fost prejudiciat, in total, cu suma de 236,1 milioane lei

Fundatia FEG a tepuit o scoala de stat cu aproape 237 milioane lei. O inspectie scolara realizata de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean a scos la suprafata un contact dubios de subinchiriere realizat de catre Fundatia Ecologica Green (FEG), unitate de invatamant particular pastorita de consilierul judetean Cristian Stanciu, fiul deputatului Anghel Stanciu. Pentru a da cat mai multe avantaje cursantilor FEG, conducerea acestei unitati a incheiat un contract, avantajos doar de o parte, de subinchiriere a unor spatii de cazare apartinand Grupului Scolar Constantin Brancusi.
Practic, raportul ISJ a scos la suprafata ca in luna octombrie 2002 unitatea scolara a incheiat un contract de inchiriere cu Fundatia Ecologica, contract nr. 1639/8.10.2002, conform caruia inchiriaza Fundatiei suprafata de 400 metri patrati compusa din 10 camere de locuit, un grup sanitar si holul de acces la etajul II din caminul nr. 1, contract valabil pentru perioada 1 octombrie 2002 - 1 octombrie 2003, cu o chirie lunara de 30 dolari pe camera. Pentru toata perioada, unitatea nu a incasat chiria de la FEG, ci a procedat la compensarea sumei de incasat cu valoarea unor facturi emise de chirias pentru executarea unor lucrari. Numai ca facturile emise de catre FEG pentru executarea unor lucrari de reparatii in camin, in spatiul inchiriat, nu au nici o baza legala, nu sunt insotite de situatii de lucrari insusite de catre Grupul Scolar Constantin Brancusi. Nu exista nici un act juridic care sa reglementeze executarea respectivelor lucrari sau vreun document din care sa rezulte ca aceste lucrari sunt necesare unitatilor scolare si ca unitatea scolara ar fi solicitat executarea acestor lucrari. Valoarea totala a chiriei neincasate este de aproximativ o suta de milioane lei. Mai departe, in luna octombrie 2003, grupul scolar inchiriaza acelasi spatiu, in aceleasi conditii, cu denumirea de contract de colaborare, desi clauzele si obiectul contractului sunt identice cu cele din contractul anterior. Si acest contract se deruleaza nelegal, Fundatia FEG a intocmit fara nici o baza legala facturi pentru executarea unor lucrari in spatiul inchiriat. Valoarea chiriei neincasate este tot de aproximativ o suta de milioane lei. Un contract de acest gen a mai existat si in 2005, dar nici de acesta data FEG nu a achitat chiria aferenta, iar valoarea pagubelor pe desfasurarea celui de al treilea contrat a ajuns la aproape 40 milioane lei. Conform aprecierilor facute de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, in urma contractelor incheiate cu FEG unitatea scolara a fost prejudiciata, in total, cu suma de 236,1 milioane lei.

Elevi dezavantajati

Fundatia FEG a mai beneficiat si de avantajele camerelor proaspat renovate. Practic, dupa ce in camin au fost facute lucrari de reparatii, elevii au fost mutati de la acel etaj, unde sau mutat cei de la FEG. Dupa finalizarea lucrarilor de reparatii curente la etajul II din camin, camerele unde au locuit elevii pana la data inceperii lucrarilor au fost luate de FEG, desi conform contractului acesta avea inchiriate camerele de la etajul III. Astfel, elevii scolii au fost nevoiti sa locuiasca in spatii neigienizate, iar persoanele cazate de FEG locuiesc in spatii proaspat renovate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…