Treceți la conținutul principal

Sandramaua FEG

Sandramaua FEG sta sa se darame

Dupa 12 ani de functionare FEG – ul lui Anghel Stanciu mai are nevoie de un ghiont sa se duca la vale. Conform ultimelor concluzii ale comisiei de verificare reprezentantii fundatiei au la dispozitie 30 zile, interval de timp in care trebuie sa corecteze problemele semnalate de autoritati.
Comandat sau nu politic, controlul Comisiei Judetene de Autorizare a scos la iveala lucruri care in fapt erau stiute de multa vreme.
Si anume ca la FEG nu prea se face carte, iar examenele nu se sustin in conditiile impuse de lege. Astfel, reprezentantii FEG trebuie ca pana la sfarsitul lunii august 2010 sa remedieze problemele semnalate, in caz contrar riscand sa piarda autorizarea pentru desfasurarea cursurilor pentru specializarea de tehnician-maseur. Monitorizarea care a luat sfarsit a avut ca scop verificarea locatiei in care au avut loc atat cursurile, cat si examinarea fostilor cursanti dintre care 3 nici macar nu aveau liceul ci numai o scoala profesionala. Dar acest fapt nu este decat varful aisbergului, in cei 12 ani de functionare, FEG - ul lui Stanciu facand rabat de la calitatea invatamantului in proportie de 90 la suta, scotand astfel pe piata muncii doar falsi absolventi, cu sanse extrem de mici pe piata muncii. Aceasta „facatura” de scoala a reusit sa supravietuiasca doar prin simplu fapt ca Anghel Stanciu a fost deputat si a facut parte din Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor.
Datorita faptului ca membrii clanului Stanciu s-au comportat ca niste zbiri nu s-a reusit coagularea unui corp de cadre didactice care sa-si faca un renume. Au fost multi profesori buni la FEG care au incercat sa faca un invatamant inovativ si de calitate, dar din cauza comportamentului abuziv al familiei Stanciu au dat bir cu fugitii destul de repede. Principalii perdanti ai acestui stil de invatamant au fost sutele si poate miile de tineri care si-au pus speranta unui viitor mai bun daca vor avea o diploma de la FEG. Sunt convins ca cei mai multi dintre ei au acum doar un gust amar dupa banii cheltuiti, cu care ar fi putut sa faca lucruri mai bune. Nu cred ca sfarsitul FEG va fi aici, cu toate ca batranul Anghel Stanciu are o sanatate din ce in ce mai subreda si nu se mai poate implica suficient in sustinerea intereselor privind acreditarea activitatilor didactice in Comisia de Invatamant. Ramane de vazut daca viitorii posesori de diplome de la FEG vor avea dupa sustinerea examenului de absolvire nu doar niste simple hartii bune de folosit la baie, ci niste documente care sa certifice cu adevarat ca stiu o meserie. Mihai Mocanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…