Treceți la conținutul principal

Originea zilei de 1 Aprilie. Se pare că obiceiul de a păcăli pe alţii pe data de 1 Aprilie îşi are originea în faptul că acum sute de ani, înainte de a se schimba calendarul iulian cu cel gregorian, Anul Nou era sărbătorit la 1 Aprilie. După schimbarea calendarului, Anul Nou a început să fie sărbătorit la 1 Decembrie, însă mulţi oameni nu s-au putut adapta sau nu au vrut să se conformeze, continuând să sărbătorească în continuare Anul Nou la 1 Aprilie, ei fiind numiţi "nebuni de aprilie".
Toate felicitările trimise de aceştia, pe 1 Aprilie, anunţând Anul Nou, au început să fie, treptat, considerate farse, iar ziua de 1 Aprilie s-a împământenit ca fiind ziua farselor.
Există şi o superstiţie de 1 Aprilie, care spune că trebuie să faci farsele înainte de ora prânzului, altfel vei avea ghinion tot anul.
  Comentarii

  Postări populare de pe acest blog

  DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

  FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
  - Sunteti autorizati?, întreb.
  - Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
  - si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

  Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

  Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

  Sirenele – mit sau REALITATE

  Sirenele – mit sau REALITATE
  Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
  Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…