Treceți la conținutul principal

Metodologia de desfasurarea examenului de absolvire a programelor de formare FEG

Metodologia de desfasurare a examenului de absolvire a programelor de formare

Examenul de absolvire pentru programele de calificare si recalificare consta dintr-o proba teoretica si o proba practica.
Modalitatea de sustinere a probei teoretice si a celei practice se stabileste prin programul de formare si este
  • la proba practica – Lucrare practica
  • la proba teoretica – Lucrare scrisa si/sau examinare orala.
Lucrarea practica – pentru programele de calificare/recalificare consta din executarea unei lucrari de specialitate, urmata de prezentarea si argumentarea operatiei efectuate. Comisia de examinare stabileste pentru fiecare participant, din temele anuntate, lucrarea de specialitate pe care acesta urmeaza sa o realizeze individual. In cazul in care programul de formare profesionala prevede realizarea unui proiect, lucrarea practica se alege de comisia de examinare din tematica proiectului.
Lucrarea se realizeaza in fata comisiei de examinare, si se desfasoara in conditii cat mai apropiate de conditiile reale de munca. Prezentarea si argumentarea lucrarii practice nu poate depasi 20 minute.
Nota minima de promovare a probei practice este 6 (sase).
la proba practica nu poate fi contestata.
Lucrarea scrisa – dureaza maximum 2 ore si are la baza tematica parcursa in cadrul programei de pregatire. Subiectul poate cuprinde mai multe puncte/subpuncte sau mai multe intrebari de tip grila.
Lucrarile scrise se realizeaza sub supravegherea celor doi membri ai comisiei de examinare, utilizandu-se hartie stampilata de catre furnizorul de formare profesionala si semnata de presedintele comisiei de examinare.
Nota finala pentru proba scrisa este 5 (cinci).
Contestatiile la proba scrisa, se depun in termen de 24 ore dupa obtinerea rezultatelor, rezolvarea lor fiind de competenta comisiei de examinare. In cazul in care este necesara recorectarea, aceasta se va efectua de catre presedintele comisiei de examinare.
Proba orala – se sustine in fata comisiei de examinare, pe baza biletelor de examen ce contin 2-3 intrebari din tematica prevazuta in programa de pregatire.
Nota minima de promovare la proba orala este 5 (cinci).
Nota de la proba orala nu poate fi contestata.
Probele examenului de absolvire pentru programele de initiere, de perfectionare sau de specializare se stabilesc de catre furnizorul de formare, prin programul de formare profesionala.
In cazul in care programul de formare profesionala prevede realizarea unui proiect, acesta se executa pe parcursul programului de formare profesionala, sub indrumarea lectorului, iar sustinerea sa inlocuieste proba orala a examenului de absolvire.
Proiectul este sustinut de participantul la examenul de absolvire, intr-un interval de 15-20 minute, in fata membrilor comisiei de examinare.
Nota minima de promovare a acestei probe este 6 (sase).
Nota acordata la sustinerea proiectului nu poate fi contestata.
Aprecierea rezultatelor la probele examenului de absolvire se face prin note de la 1 la 10.
Nota finala la examenul de absolvire o constituie media aritmetica a notelor obtinute la cele doua probe de examen, calculata cu doua zecimale, fara rotunjire.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…