Treceți la conținutul principal

Atentie, absolventi! Cea mai mare teapa data de FEG viitorilor asistenti medicali

• Viitorii asistenti medicali, formati in mediul privat, nu au acces in spitalele iesene • Singurele contracte de colaborare pentru practica sunt incheiate cu unitati de stat, dupa cum admit reprezentantii spitalelor

Absolventii care aleg hotarati o scoala postliceala sanitara privata pot avea o surpriza de proportii. Cei care vor sa se pregateasca temeinic pentru a obtine diploma de asistenti medicali nu au nicio sansa sa intre intr-un spital iesean. In cel mai bun caz, acestia pot invata sa faca o injectie pe manechine. Reprezentantii spitalelor iesene recunosc ca nu au niciun contract de colaborare cu unitatile private in vederea efectuarii unui anumit numar de ore de practica. Cei care vor sta la capul bonavului si vor deveni mana dreapta a medicilor nu au ocazia sa "fure meserie" din saloanele de spital. Ocazional, cadrele didactice de la Scoala Postliceala FEG au sansa sa-si instruiasca elevii si sa le explice cum se face o injectie sau cum se ia o tensiune prin desene, grafice si definitii interminabile. Pentru sesiunea de admitere 2013 sunt puse la bataie 210 locuri de asistent medical generalist si 120 locuri de asistent medical de farmacie. Timp de 3 ani, elevii platesc o taxa de 1.900 de lei anual, doar pentru a-si asigura un loc in sala de curs, fara a avea idee daca vor intra sau nu in spitale alaturi de medici cu experienta. "Nu avem niciun contract de colaborare cu Scoala Postliceala FEG, pentru practica viitorilor asistenti medicali. Avem incheiat un contract de colaborare cu Scoala Postliceala Sanitara de Stat Grigore Ghica Voda. Prin acest contract, elevii pot face practica in spital", a precizat Ioan Barliba, manager la Spitalul Sf. Spiridon Iasi. Cu toate acestea, reprezentantii spitalului admit faptul ca pentru posturile de asistenti medicali scoase la concurs este liber sa se inscrie oricine, indiferent de unitatea de invatamant. Lipsa acuta a orelor de practica s-a vazut cel mai bine la rezultatele obtinute la concurs, unde a plouat cu note sub cinci. La Spitalul de Neurochirurgie Iasi, elevii de la FEG, fundatie controlata de parlamentarul Anghel Stanciu, intra de cateva ori pe an in amfiteatrele din spital, tot pentru a-si lua notite. Spitalul are un contract de colaborare cu FEG doar pentru a ceda ocazional spatiile pentru sustinerea cursurilor teoretice. Dupa aceasta reteta functioneaza majoritatea unitatilor private, care sustin ca formeaza specialisti in domeniul sanitar. Cel mai mult au de suferit viitorii bolnavi, care ajung pe mana unui asistent medical modelat in trei ani doar cu ajutorul cursurilor stufoase. La Scoala Postliceala de Stat "Grigore Ghica Voda" Iasi, dintr-un total de 4.920 de ore, peste 2.700 insumeaza pregatirea practica in Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul de Recuperare, Maternitatea Elena Doamna, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul Sf. Maria sau Spitalul de Neurochirurgie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Iulia Vantur inlocuita de Pro TV cu Tudor Tomos? Prezentatoarea ar putea juca la Bollywood

Idila Iuliei Vantur cu starul indian Salman Khan a facut-o pe vedeta Pro TV sa stea in India doua luni. In aceste conditii, sefii din Pache Protopopescu s-au gandit sa o inlocuiasca, scriu cei de la Click. Astfel, cel care i-ar lua locul ar fi reporterul de teren Tudor Tomos. Mai probabil ar fi insa ca mutarea sa fie pe moment, stiut fiind ca cei de la Pro TV mizezaza in general pe prezentatoare agreabile. Iulia Vantur ar putea vira spre Bollywood unde relatia cu Salma Khan ar propulsa-o in productii cinema.

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…