Treceți la conținutul principal

Radu Zamfir ramane MEDIC

Radu Zamfir ramane MEDIC si nu victima. Marturie emotionanta in ziua in care s-a intors la munca

acum 2 ore 33 minute
Embed: 

Tragedia din Apuseni nu poate schimba juramantul pe care Radu Zamfir l-a luat fata de pacientii sai. Inainte de a fi o victima, ramane insa un medic, iar devotamentul fata de meserie conteaza in aceste momente mai mult ca orice altceva.
Radu Zamfir a vorbit in fata presei despre revenirea in spital, dar ca medic, nu ca pacient, dar si despre reintalnirea cu fiica sa si dialogul cu parintii Aurei Ion:
"Profesia de medic este una altruista, care presupune urmarirea binelui pacientului bolnav. Asta este datoria mea si sunt hotarat sa o fac in continuare.
Pacientii si colegii m-au imbratisat, s-au bucurat ca ma vad. Solidaritatea umana este o resursa fara limite.
Ce s-a intamplat este regretabil, dar eu consider ca mai am oameni de ajutat. Sigur ca ma voi intoarce si in sala de operatie.
Programul de reintegrare... este pretios spus program. In urma examinarilor efectuate asupra mea de colegi a reiesit ca sunt apt pentru a-mi desfasura profesia mai departe si asta este.
Merg, ma misc, vorbesc. Am reusit sa dorm in fiecare noapte. Evit sa iau pastile.
Familia a fost principalul motiv pentru care am supravietiut. Fetita mea, poate n-a realizat totul, dar s-a bucurat. Cand vin acasa, imi sare de gat, ma pupa.
E foarte greu sa-ti pierzi un copil si am incercat sa le aduc putina alinare parintilor ei. Am plecat din spital pentru ca acolo eram, am fost si i-am vizitat si m-am intors acasa la mine. Nu mai stiu ce le-am spus. Toti cei legati de forta destinului de aceasta tragedie vor ramane legati prin fire invizibile.
Nu stiu daca povestitul in amanunt mai aduce inapoi pe cineva. Am facut tot ce a tinut de mine, ba chiar mai mult decat atat, pentru toti cei care au fost acolo.
Experienta mea personala e de ce a fost acolo, de ce mi s-a intamplat. N-ai cum sa stii ce se intampla in viitor, n-aveam cum sa-mi dau seama ce se va intampla.
Voi mai pleca cu avionul in misiuni"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…