Treceți la conținutul principal

"Este un miracol dumnezeiesc".

"Este un miracol dumnezeiesc". Ce au vazut azi 25.000 de romani

 

Aproape 25.000 de credinciosi s-au rugat ore in sir la manastirea din judetul Constanta, ridicata chiar langa pestera unde se spune ca a trait cel care i-a crestinat pe romani si ii ocroteste.

Pelerinii s-au bucurat de o vreme frumoasa si de una dintre cele mai impresionante slujbe religioase din ultimii ani. Tot sambata, peste sapte sute de mii de persoane au motiv serios sa dea de baut de ziua numelui.

Sositi inca de aseara la pestera unde a trait Sfantul Andrei, pelerinii au facut o noapte alba si au asteptat piosi slujba de sambata.

Un document important despre viata sfantului este Evanghelia dupa Ioan care mentioneaza ca acesta ar fi fost intai ucenic al lui Ioan Botezatorul. Ioan i-a spus sa-l urmeze pe Iisus din Nazaret devenind astfel si "cel intai chemat".

Potrivit unor surse istorice, dupa moartea lui Iisus, la care a fost martor, apostolul a mers in pelerinaj prin Asia Mica, apoi a trecut in peninsula Balcanica prin teritoriul Turciei de azi, ajungand, in final, in Dobrogea.

Aici ar fi propovaduit mai multi ani si a intalnit populatiile scitilor si dacilor pe care le-a crestinat.

"Traditia crestina ne spune ca el s-a oprit aici in aceasta pestera pentru catva timp si a impartasit invataturile despre Evanghelie.", povesteste parintele Chirila.

Dupa ce au asistat la slujba, credinciosii s-au inchinat la racla cu moastele sfantului.

"Ma rog pentru familia mea pentru copii mei. Simt eu asa ca ma usurez la suflet", a marturisit un credincios.

"Locul cel mai important al spiritualitatii romanesti, prima biserica nefacuta de mana omului, printre primele din lume unde Sfantul Andrei a slujit, a propavaduit, a botezat", a spus IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

"Este un miracol dumnezeiesc, de altfel eu vin in fiecare an si ma bucur si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot", a povestit o femeie.

Cu totii au dorit sa atinga racla cu moastele sfantului expusa la intrarea in pestera. Pentru multi, prezenta in locul unde se revarsa harul credintei a fost ca dulce mangaiere.

Printre pelerini s-a numarat si premierul Victor Ponta care a stat la rand. "Nu mi-a cazut rangul. Daca timpul imi permite stau la coada, daca nu, nu ma duc in fata", a spus el adaugand: "M-am rugat pentru Andrei al meu si pentru toti cei care au familii in care exista un Andrei si nu numai, pentru sanatate si mai multa liniste."

Sfantul Andrei a fost rastignit de autoritatile romane si a murit ca martir in Patras, pe teritoriul Greciei de astazi. In perioada comunista, pestera din Dobrogea in care se crede ca a locuit, a fost desfiintata ca asezamant religios. Dupa 1989 locul a devenit schit iar ulterior manastire de calugari.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…