marți, 15 octombrie 2013

Tichetele de masa vor fi acordate si in format electronic

Tichetele de masa vor fi acordate si in format electronic

Camera Deputatilor a adoptat astazi propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa in format electronic, relateaza Agerpres.

Deputatii au adoptat proiectul legislativ cu 252 de voturi "pentru", 41 de abtineri si trei voturi "impotriva".

Potrivit actului normativ, tichetele de masa sunt emise fie pe suport de hartie, fie pe suport electronic si sunt destinate exclusiv alocatiei individuale de hrana reglementata de prezenta lege si suportate integral pe costuri de angajator. Tichetele de masa electronice nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar si vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a tichetelor de masa acordate de catre angajator.

Propunerea legislativa mai prevede debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat in cazul tichetelor de masa in format electronic la valoarea produselor respective, si nu la multiplul valorii unui tichet de masa.

In plus, se renunta la limita de doua tichete pe zi pe care angajatii aveau voie sa le foloseasca pana acum.

Valoarea tichetelor de masa pe suport electronic este transferata lunar salariatilor in ultima decada a fiecarei luni pentru luna urmatoare, de catre unitatea emitenta de tichete de masa pe suport electronic, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului incheiat de unitatea emitenta cu angajatorul.

Tichetele de masa pe suport electronic pot fi utilizate doar in unitati de alimentatie publica, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete care au incheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitatile emitente de tichete de masa pe suport electronic si trebuie sa permita utilizarea, in mod exclusiv, in scopul folosirii alocatiei individuale de hrana

Niciun comentariu: