Treceți la conținutul principal

Documentele Roșia Montană Gold Corporation publicate pe site-ul Ministerului Economiei nu sunt autentice

Documentele Roșia Montană Gold Corporation publicate pe site-ul Ministerului Economiei nu sunt autentice

DESECRETIZARE Roşia Montană - Documentele desecretizate NU sunt autenticeMinisterul Economiei a publicat documentele încheiate între România şi compania Gabriel Resources Gold Corporation, anunţă astăzi Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă. Primul contract nu a fost făcut public.
”Ministerul Economiei a publicat, încă din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul instituţiei,www.minind.ro, toate documentele de care dispune în legatură cu compania Roşia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum şi Actele adiţionale la acest Act constitutiv. Documentele pot fi studiate în sectiunea:
Domenii/Sectoare-Resurse Minerale-Contracte- RMGC.”
- se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.
Este vorba de 20 de contracte şi acte adiţionale.

Parte din DOCUMENTELE DESECRETIZATE NU sunt veridice

Contract_de_societate_1997

Documente care ori lipsesc ori sunt greșite sau nesemnate/ștampilate (nu sunt autentificate la notar, nu au număr de înregistrare). Unele dintre ele poartă adnotări cu marker negru (sublinieri sau semne de exclamație), dupa cum se observă din pozele anexate.
Din lista publicată lipseşte contractul semnat în septembrie 1995 între Gabriel Resources şi Regia Autonomă a Cuprului Deva, societate cu capital de stat dar și actele adiționale cu numerele 5,6,7,8,9,10,17,18,19.
Totodată avem 2 acte adiționale care au același număr (14) emise in doi ani (2004 respectiv 2005). Ca să încheiem, al doilea act adițional din 2010 este defapt un alt act constitutiv.
Lipsesc mai multe anexe, ca şi adresele oficiale ale RMGC cu calculele despre pierderi şi eventuale despăgubiri, menţionate de prim-ministru.
În doar doi ani (2011 și 2012) statutul RMGC a fost modificat de patru ori, documentele publicate pe site poartă doar o ștampilă (Roșia Montană Gold Corporation) și o semnătură (Camelia Mihaela Tudorancea) în ciuda faptului că respectivul act este emis de către două entități juridice (asociați cele două societăți comerciale Gabriel Resources LTD și MINVEST S.A.)
Poză comparativă:
Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000.pdf_20130911-155741Încheiere Act constitutiv an 2000Act_constitutiv_RMGC_2011_1.pdf_20130911-160040Încheiere Act constitutiv an 2011
Premierul Victor Ponta anunţa marţi că licenţa de exploatare pentru proiectul Roşia Montană există încă din anii 1999-2000, dar şi că, dacă proiectul nu va fi aprobat, statul român ar putea fi obligat să plătească despăgubiri de până la 2 miliarde de dolari. “Vă punem la dispoziţie absolut tot, nu mai e nimic secret în acest moment”, promitea prim-ministrul. O zi mai târziu, miercuri, Ministerul Economiei a anunţat că a desecretizat contractul RMGC. Din documentele postate pe site-ul instituţiei lipsesc mai multe anexe, dar şi licenţa de exploatare, despre care vorbea prim-ministrul. În plus, nu sunt prezentate nici date care să susţină cifrele lansate de Victor Ponta cu privire la despăgubiri.
În niciunul dintre documentele desecretizate de Ministerul Economiei nu se fac referiri concrete cu privire la posibile despăgubiri pe care statul român le-ar datora acţionarului majoritar Gabriel Resources, în cazul în care nu încep exploatările aurifere la Roşia Montană.
Printr-un act adiţional semnat un an mai târziu:
Regia se obligă conform Legii Minelor să obţină licenţele de explorare şi exploatare pentru perimetrele care fac obiectul acestei societăţi”.
Prin alte documente adiţionale, se precizează că în cazul în care Gabriel Resources va finanţa integral proiectele fazelor 1, 2 şi 3, îşi va recupera din producţia integrală a proiectelor întregul capital de investiţie direct şi indirect, la care se adaugă dobanda LIBOR plus 2% costul de administrare a finanţării înainte de distribuirea oricăror dividende între actionari. În plus, Gabriel Resources a ajuns să deţină 80% din acţiuni, „ca o compensare pentru finanţarea tuturor costurilor anticipate”.

Litigiile vor fi soluţionate la Viena

Contractul cuprinde un capitol în care se precizează că litigiile între acţionari se vor soluţiona pe cale amiabilă sau la Centrul de Arbitraj al Camerei Economice Federale Viena.
“Orice diferend intervenit între acţionari decurgând din executarea şi interpretarea prezentului contract de societate şi statutului, şi care nu este dat de lege în competenţa exclusivă a instanţelor judecătoreşti, va fi soluţionat pe cale amiabilă.
În caz de nereuşită, litigiul va fi soluţionat de Centrul de Arbitraj al Camerei Economice Federale Viena, potrivit legii Model UNCITRAL”, se precizează în contractul amintit. În acelaşi document se arată că „hotărârile arbitrale pronunţate vor fi irevocabile şi se vor impune, acţionarii luându-şi obligaţia de a le respecta şi de a le aplica de bunăvoie”.
Premierul Victor Ponta s-a antepronunţat în acest caz, spunând că reprezentanţii companiei canadiene ar putea cere statului român despăgubiri de până la 2 miliarde de dolari.
„Nu pot şi nu am de gând să fiu avocatul cuiva care dă în judecată statul român, spun doar că acest lucru probabil că se va întâmpla. (…) Sunt evaluări făcute (asupra eventualelor despăgubiri, n.r.), sunt evaluări făcute de până la două miliarde de dolari calculate de către companie, însă nu vreau să vorbesc eu în numele celor care eventual vor acţiona în judecată statul român, eu aş vrea să nu plătim nimic.”
- a declarat prim-ministrul.

Documentele DESECRETIZATE publicate pe site-ul Ministerului Economiei le puteți vizualiza aici:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…