Treceți la conținutul principal

CĂTĂLIN MĂRUŢĂ ia atitudine............

CĂTĂLIN MĂRUŢĂ ia atitudine în PRIVINŢA CÂINILOR VAGABONZI! Vezi ce ÎI ÎNDEAMNĂ pe ROMÂNI!

POSTAT: 11 Septembrie 2013, Ora 08:13

Cătălin Măruţă s-a declarat revoltat de modul în care a fost dezbătută problema câinilor vagabonzi.
Prezentatorul îi îndeamnă pe români să fie ... oameni, condamnând atitudinea celor care, în urma incidentului în care a murit un copil, sunt împotriva maidanezilor, dar şi a celor care o judecă pe bunica micuţului.
"Cainii au impartit Romania in doua tabere care se infrunta agresiv pe tema eutanasierii. Sincer sa fiu, ma doare sa vad atata rautate, de ambele parti.  Am copilarit la tara. Bunica mea - o fiinta absolut minunata, m-a crescut cu o dragoste imensa. Evident, la tara nu era de conceput sa nu ai cel putin doi-trei caini in curte. Am crescut printre caini si mi-au fost prieteni de joaca, mai ales ca sunt singur la parinti si, daca nu ieseau alti copii prin sat, nu aveam alt divertisment.
Am invatat devreme, sa pretuiesc devotamentul lor, de multe ori, sunt mai sensibili si mai intelegatoari decat oamenii. Si totusi, ma revolta si pe mine ca in aceasta tara un copil poate fi ucis de maidanezi. Am avut senzatia stranie si trista ca ne-am intors in timp, in evul mediu. Nu pot invinovati niste patrupede care nu au suficient discernamant, care nu stiu ca un copilas de patru ani nu e un posibil inamic ce le-a calcat teritoriul. Ma infurie, in schimb, pasivitatea sistemului, talentul enervant al unor politicieni de a pasa vina de la unul la altul, precum si eterna concluzie ca mortul e de vina.
In alta ordine de idei, sunt bulversat de faptul ca multa lume o considera vinovata de toata tragedia asta pe biata bunica, fara sa realizeze absurdul situatiei - femeia asta e devastata si probabil nu va mai fi om pana la capatul zilelor. Si-a iubit nepotul mai mult decat pe ea insasi, insa exista si situatii care te depasesc. Un copil dispare din raza vizuala intr-o fractiune de secunda. Imi aduc aminte ca si eu scapam de privirea vigilenta a bunicii mele si dispaream, iar cand ma intorceam o gaseam disperata, cu sufletul la gura, alba de groaza ca mi s-ar fi putut intampla ceva. Am trecut prin astfel de secvente si de aceea inteleg drama acestei femei suta la suta.
Asta nu inseamna ca trebuie sa instigam la razbunari stupide, ingrozitoare. Aud zilnic cum "justitiarii" de ocazie ciomagesc cainii din oras, de multe ori ii ucid, apoi militeaza pentru lichidarea masiva a lor, pe orice cai, cu orice mijloace. Suntem oameni, se impune sa fim rationali. Cum sa acuzam niste caini de "crima", cand noi suntem de zece ori mai violenti?
A murit un copil nevinovat, e cutremurator, insa actiunile sangeroase indreptate impotriva cainilor, precum si aruncarea vinovatiei asupra bietei bunici sunt niste reactii regretabile. Sfarsitul tragic al acestui pui de om trebuie sa ne trezeasca si sa ne faca mai buni si mai intelepti, nu sa ne orbeasca definitiv. Sper ca, atunci cand lacrimile si disperarea se mai atenueaza, ne vom trezi la realitate, vom deslusi mai bine masurile care se impun si vom putea aseza o floare pe mormantul lui Ionut cu mangaierea ca, dupa ce el a ajuns printre ingeri, ne-am trezit din letargie. Din respect pentru sfarsitul prematur al unui suflet curat si fara pacate, trebuie sa fim oameni, inainte de orice...", a scris Cătălin Măruţă pe Facebook.
Un băiat în vârstă de 4 ani a fost ucis de câinii fără stăpân, în Parcul Tei, din Bucureşti, pe 2 septembrie. La doar o zi de la tragedie, o femeie în vârstă de 63 de ani, din Capitală, a fost muşcată de câinii comunitari şi a ajuns cu răni grave la spital. La două zile, a fost semnalat cazul unui alt copil atacat de câinii vagabonzi, în Târgu Jiu.
Citeşte şi:Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/catalin-maruta-ia-atitudine-462869.html#ixzz2egjqv7FK

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…