Treceți la conținutul principal

SATELE ROMANESTI

PE PERIOADA CAT NU AM MAI POSTAT AM FOST INTR O EXCURSIE DE LUCRU, SA ZICEM ASA, INTR UN SAT DIN SUDUL EXTREM AL TARII NOASTRE MINUNATE.MA ASTEPTAM MACAR ACOLO SA VAD COPII, TINERI,DAR AM FOST CRUNT DEZAMAGITA.PERSISTAU BATRANII,CARE NU MAI AU PUTERE DE MUNCA SI CARE MAI AU PE LANGA EI PUTINI TINERI CARE NU AU CHEF DE MUNCA.ESTE UN SAT IMBATRANIT,FARA UTILITATILE NORMALE IN ZILELE DE AZI,APA TRASA SI CANALIZARE,CARE CONTINUA SA SUPRAVIETUIASCA,CA ACUM 100 DE ANI.FOARTE PUTINII CARE INDRAZNESC SA INCERCE SA INJGHEBEZE UN MINIM DE CONFORT,SUNT PRIVITI CU SUSPICIUNE,SI SUNT BARFITI LA ORDINEA ZILEI LA RADIO SANT.ESTE REGRETABIL ACEST LUCRU.EXISTA O SINGURA CISMEA IN ACEST SAT,CU O APA PURA DE IZVOR,CURATA SI FOARTE BUNA LA GUST.AICI VIN TOTI DIN SAT SA SE APROVIZIONEZE CU APA DE OARECE APA DIN FANTANILE LOR NU ESTE POTABILA.PACAT CA AUTORITATILE NU SE SESIZEAZA,PENTRU O REZOLVARE FAVORABILA.SI CA ACEST SAT SUNT FOARTE MULTE IN ROMANIA.SA NU NE MAI MIRE CA TINERII PARASESC SATELE IN FAVOAREA ORASELOR,SAU MAI RAU,A TARILOR STRAINE UNDE GASESC CEEA CE CAUTA.
SA FIU SCUZATA,PENTRU LIMBAJ,SATUL SE NUMESTE SACENI IN JUDETUL TELEORMAN.
DECI TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…