Treceți la conținutul principal

Santaj de proportii la fabrica de diplome FEG! - FOTO, VIDEO

Santaj de proportii la fabrica de diplome FEG! - FOTO, VIDEO

 
• Familia deputatului PSD Anghel Stanciu a ajuns sa-i santajeze pe cursantii care calca pragul scolii private a clanului • Cei care vor sa-si retraga dosarele sunt obligati sa plateasca milioane de lei vechi pentru a se vedea cu toate actele in mana • Doi frati din Iasi sunt purtati de zile intregi pe drumuri si constransi sa plateasca din greu pentru a li se elibera o simpla foaie matricola • Pentru ca li se retrag cursantii pe capete, membrii familiei Stanciu au gasit alte metode pentru a-i tine cu forta

La Scoala postliceala FEG intra cine vrea, iese cine mai poate! Afacerea familiei deputatului Anghel Stanciu a ajuns sa-i stoarca de bani pe cei care se aventureaza in plasa lor. Cei care au ghinionul sa se retraga de la cursurile facute la Scoala FEG trebuie sa plateasca cu varf si indesat.  Asa au patit doi frati, care au dorit sa-si retraga actele depuse la FEG pentru a putea pleca in strainatate. Insa in momentul in care au cerut eliberarea foii matricole, li s-a cerut o taxa de aproape o suta de euro pentru fiecare. Mihai si Sorin Vasilencu au decis sa renunte la cursurile de la FEG si sa plece instrainatate. Ambii au facut doi ani cursuri la specializarea asistent medical generalist. Cu toate acestea, fratii Vasilencu au decis sa renunte la studii pentru a se angaja in alta tara. Prin urmare, au solicitat conducerii FEG eliberarea tuturor actelor depuse la dosar, dar si a foii matricole aferente. Insa, angajatii FEG, instruiti de Cristian Stanciu, directorul unitatii, au refuzat eliberarea documentului pana cand cursantul nu achita patru milioane lei vechi. Aceasta foaie se elibereaza gratuit pentru oricine o solicita, insa fratii Vasilencu s-au trezit ca trebuie sa plateasca pentru a se vedea si cu restul actelor in mana.

"Acum o saptamana am solicitat, pe baza unei cereri, retragerea dosarului personal si eliberarea foii matricole in urma celor doi ani absolviti la ei. Cererea a fost aprobata cu mentiunea achitarii unei taxe de patru milioane lei vechi ca o despagubire. Nu inteleg ce despagubire aveau ei nevoie. Dar pentru ca le tot pleaca cursanti, ei trebuie sa acopere pierderile si de aceea impun aceasta taxa", a spus Mihai Vasilencu.

Cursantii fug pe capete

Pentru ca tot mai multi cursanti renunta la FEG, deputatul si fiul sau au cautat alte metode pentru a-i tine cu forta. La cursurile de asistent medical s-au inscris initial circa 60 de persoane, impartite pe mai multe grupe. Ulterior, jumatate din ei au plecat, iar grupele au fost restranse. Pentru ca au inceput sa plece si din cei ramasi, familia Stanciu a decis sa-i puna la plata.
"Zilele trecute am fost la ei si ne-au zis ca elibereaza toate documentele, dar ca o sa ne dea in judecata pentru ca noi sa platim aceasta taxa. Cand ne-am dus sa ne luam actele au zis ca nu se mai poate si ca trebuie sa platim. Suntem integralisti, am achitat taxele din primii doi ani pana la ultimul leu, nu avem restante, insa ei tot cum vor fac. Am cerut pana si o cerere de inscriere in alb, pe care au refuzat sa ne-o dea. Noua ne-a expirat contractul, pentru ca acesta se reinnoieste in fiecare an si nu ne avea la mana cu nimic. Totusi, nu ne-a eliberat foia matricola. De acum ce o sa facem? O sa ne imprumutam ca sa le platim taxa asta aberanta si-i vom da in judecata", a adaugat Mihai Vasilencu.

Nu este prima magarie in care familia deputatului pesedist este implicata. Unitatea privata, controlata de clanul Stanciu, s-a aflat in urma cu ceva timp in mijlocul unui scandal legat de eliberarea unor diplome false. In trecut, FEG, fundatia deputatului Stanciu, a fost acuzata ca a scos absolventi de cursuri postliceale pe banda rulanta, a eliberat contra unor sume de bani diplome fara ca nimeni sa stie daca absolventii au trecut intr-adevar pe la cursuri si au fost calificati pentru vreo meserie. Dar toate aceste lucruri sunt sterse cu buretele. Pentru familia deputatului pesedist, cel mai mult conteaza banii si nu oferirea vreunei conditii de studiu pentru cei care au ghinionul sa le aleaga scoala.

Directorul FEG, consilierul judetean Cristian Stanciu, nu a raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile formulate de cursantii inselati. In momentul in care cei doi frati erau la sediul FEG, juniorul Stanciu era si el in cladire. Insa nu a avut curajul sa iasa afara, ci a dat doar perdeaua la o parte, dupa care s-a retras in liniste.

Galerie foto

 

Galerie video

 http://www.bzi.ro/santaj-de-proportii-la-fabrica-de-diplome-feg-foto-video-311769

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sirenele – mit sau REALITATE

Sirenele – mit sau REALITATE
Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
- Sunteti autorizati?, întreb.
- Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
- si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…