Treceți la conținutul principal

MONDENE

Ce s-a întâmplat la mormântul Mădălinei Manole, la 3 ani de la moartea ei

Mădălina Manole a alunecat în uitare. La trei ani de la moartea ei, cei care au trecut pe la cimitir să-i aducă o floare şi să aprindă o lumânare pot fi număraţi pe degetele de la o mână...
 • Cei trei au legat tabloul Mădălinei de cruce, apoi au aprins lumânări şi s-au rugat

 • Astăzi se împlinesc trei ani de când Mădălina Manole şi-a luat viaţa, otrăvindu- se cu furadan. Tradiţia creştină cere să ne comemorăm morţii înaintea datei “plecării” lor, aşa că ieri ar fi trebuit să-i vedem pe apropiaţii “fetei cu părul de foc” plângând-o la Cimitirul Bolovani din Ploieşti, unde este înhumată Însă acolo... pustiu.
  Părinţii cântăreţei au făcut pomana de trei ani în urmă cu o săptămână, iar soţul ei a ales să meargă la mormânt ieri, dar la o oră extrem de matinală, ca să nu fie văzut de nimeni. Angajaţii cimitirului spun că Petru Mircea a intrat pe poartă la 6.00 dimineaţa, a depus trei buchete de crizanteme, două albe şi unul galben, a aprins câteva lumânări, iar după 10 minute deja pleca.

  Tabloul cu chipul ei dispare mereu

  Ieri dimineaţă, la căpătâiul Mădălinei se aflau doar trei persoane: Daniel Gheorghe, un bun prieten de-al cântăreţei, şi doi amici de-ai lui, o femeie şi un bărbat, care l-au însoţit pe drumul de la Medgidia la Ploieşti. Ca în fiecare an, în jurul datei de 14 iulie, Daniel a venit la cimitir pentru a depune un tablou cu Mădălina, tablou care, spune el, dispare după câteva zile.
  “În fiecare an aduc un tablou la mormântul Mădălinei, dar dispare după câteva zile. Nu înţeleg cine-l ia şi de ce. Sper măcar că-l păstrează, nu-l aruncă”, ne-a spus bărbatul. Amicul îndrăgitei cântăreţe s-a declarat întristat de faptul că lumea a uitat-o pe Mădălina, dar şi de faptul că, după trei ani, ea are în continuare un mormânt sărăcăcios, fără cruce din marmură.


  Astept parerile d voastra.
  Comentarii

  Postări populare de pe acest blog

  Sirenele – mit sau REALITATE

  Sirenele – mit sau REALITATE
  Au fermecat marinari cu cântecul lor, prinţi – cu frumuseţea lor şi oameni de ştiinţă – cu trupul de om şi peşte. Vorbim de sirene, binecunoscute nouă din primii ai copilăriei din povestea lui Hans Christian Andersen şi, mai târziu, din muzica lui Felix Mendelssohn, din filme, picturi şi alte scrieri. Dincolo de poveşti, filme şi muzică, să ştiţi că oamenii au înotat alături de sirene, le–au dus оn muzee sau le–au făcut filmuleţe pe care le–au postat pe Internet, aşa că o întrebare se ridică: sunt sirenele creaturi mitologice sau chiar există?
  Înainte de a începe povestea sirenelor, e necesară o diferenţiere între accepţiunile acestui termen în limba română. Pe de o parte, sirene sunt denumite creaturile mitologice jumătate femei, jumătate păsări, care trăiau pe insule înconjurate de stânci şi ademeneau marinarii cu cântecul lor, până când corăbiile acestora naufragiau. Astfel sunt sirenele descrise în mitologia greacă şi în cea romană. Sub aceeaşi denumire…

  DIN NOU DESPRE FEG,SI CEVA NOU DESPRE...

  FEG si „Henri Coanda”, tepe marca ARACIP Absolventii de liceu din Mures, momiti de doua scoli postliceale cu activitate dubioasa. Desi nu detin deocamdata niciun fel de autorizatie din partea Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), scolile Postliceale FEG si „Henri Coanda” au început bine mersi înscrierile pentru mai multe specializari medicale pentru anul scolar 2011-2012, la sediul Grupului scolar „Ion Vlasiu”, respectiv la cel al Grupului scolar „Avram Iancu” din Târgu-Mures. Ajung în curtea Grupului scolar „Ion Vlasiu”, fostul Liceu Forestier. Întreb unde ma pot înscrie la scoala Postliceala FEG, iar portarul ma îndruma catre secretariat. Într-un spatiu care seamana mai degraba a camara decât a secretariat se afla o doamna foarte amabila care paleste brusc atunci când îi spun motivul vizitei. 
  - Sunteti autorizati?, întreb.
  - Da, avem autorizatii de la SANEPID, de la Minister..., raspunde secretara. 
  - si unde e autorizatia? Conform legii sunteti obligati…

  Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014

  Costumi, tradizioni e superstizioni popolare rumena di Pasqua 2014
  Vacanze di Pasqua è la più solenne delle vacanze è aumentata di anno che porta all'umanità la speranza della salvezza e della vita eterna attraverso il sacrificio di Gesù Cristo .
  Costumi, tradizioni e superstizioni di Pasqua
  Nella tradizione ortodossa , l'inizio della festa è contrassegnato con il digiuno per sette settimane . Ha un significato molto importante della Settimana Santa Giovedi Santo . Da questo giorno , gli abitanti si fermano lavoro nel campo e concentrarsi sulla casa e cantiere , per tutto pulito . Anche il Giovedi Santo , le donne cominciano a preparare pane e tintura delle uova .
  PastePotrivit abitudini tradizione , alla mezzanotte tra Sabato e Domenica , le persone si svegliano dal sonno campane . Lavare con acqua pulita , mettere i loro vestiti prendiamo una candela e rivolgiamo alla chiesa dove il sacerdote , con il Vangelo e la croce in mano , seguita dalla processione di fedeli , viene con c…